Menu
20 juni 2020

Inzichtenboek over gelijke kansen voor basisonderwijs

‘Werk maken van gelijke kansen’ is de titel van een boek vol praktische inzichten voor leraren basisonderwijs. Twintig wetenschappelijke kernartikelen zijn vertaald naar de dagelijkse lespraktijk. Auteurs zijn o.a. Monique Volman en Eddie Denessen.

Als leraar wil je het beste voor je leerlingen. Hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk iedereen gelijke kansen geeft? En dat je jongens én meisjes op hun talenten – en niet op bijvoorbeeld hun afkomst of taal – beoordeelt? Dit boek geeft inzicht in hoe verwachtingen van leraren tot stand komen en welke invloed dat heeft op de prestaties van leerlingen. Het helpt je om bewuster werk te maken van gelijke kansen.

Kernpublicaties

Lector Linda van den Bergh (Fontys) en hoogleraren Eddie Denessen (Radboud Universiteit/Universiteit Leiden) en Monique Volman (Universiteit van Amsterdam) selecteerden uit de schatkamer van het internationale onderwijsonderzoek twintig kernpublicaties. Eddie en Monique zijn ook als onderzoeker en projectleider verbonden aan het startimpulsproject ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’ van de NWA–route Jeugd.


Het beste

Onderwijsjournalisten Bea Ros en Monique Marreveld beschrijven in een aanstekelijke en heldere stijl de kerninzichten, met ruim aandacht voor praktische tips. Een inspirerend boek voor alle leraren die hun leerlingen het beste willen bieden.

Download het hier gratis