Menu
20 juni 2020

Kindergedichten in coronatijd

‘De wereld is te ziek blijf thuis,’ schrijft Yafraissy (11) uit Amsterdam. Zij deed mee aan de gedichtenwedstrijd van IMC Weekendschool. In totaal kwam er 91 gedichten binnen. Geschreven, voorgelezen of in de vorm van een rap. Een kroniek van de coronatijd door de ogen van kinderen.

De 12-jarige Ashley schrijft: ‘COVID-19 zuigt ons leeg. [..] Het enige wat je voelt in je lichaam als ergste virus dat bestaat, leegte.’ En Salih van 12 uit Rotterdam schreef een indrukwekkende rap. In totaal kwamen er 91 gedichten binnen bij IMC Weekendschool. Ze zijn allemaal te vinden op de Stichting IMC Weekendschool ‘Poetry Wall of Fame’. 

Als je het leest en beluistert, beleef je een kroniek van deze corona-tijd  door de ogen van de weekendschoolkinderen. De gedichten worden nu aan een jury voorgelegd, die de tien mooiste gaat uitkiezen.

De gedichtendwedstrijd is een creatieve thuisopdrachten van IMC Weekendschool. Meer informatie over IMC Weekendschool vind je hier.

IMC Weekendschool is praktijkpartner in het onderzoeksproject Aanvullend Onderwijs van het startimpulsproject ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’ van de NWA-route Jeugd.