Menu
16 november 2022

Nieuw: praktisch online magazine over kindermishandeling

“Nieuwe inzichten, betere resultaten” in de aanpak van kindermishandeling. @ZonMw en @Augeo lanceerden een online magazine met belangrijke kennis voor de praktijk. Relevant voor iedereen die met kinderen werkt.

Direct naar het magazine

Van geboortezorg tot onderwijs, van signaleerders in het ziekenhuis tot traumabehandelaren, van wijkteammedewerkers tot professionals uit de forensische sector. Iedereen die met kinderen werkt is belangrijk in de aanpak van kindermishandeling. Maar wetenschappelijke kennis over verbetering van die aanpak moet deze professionals wel bereiken. Daarom besloten ZonMw en Augeo dit magazine te maken.

Kijk zelf maar!
Je vindt informatie over het nieuwe Nationaal Signaleringsinstrument Kindermishandeling (NSK) bijvoorbeeld. Over het gebruik van de Meldcode als ‘empowerment-tool’ in Noord-Holland en de Multidisciplinaire Aanpak ++ in Friesland. Ook vind je praktische tips voor leerkrachten in het basisonderwijs. En nog veel meer!

Voor de praktijk
In dit magazine worden onderzoeksresultaten rechtstreeks vertaald naar jouw praktijk. Geen wetenschappelijke taal, maar toegankelijke artikelen. Er komen niet alleen onderzoekers aan het woord, maar ook mensen uit de praktijk die hebben meegewerkt aan het onderzoek of die de kennis eruit gebruiken. 

Concrete producten
Ook heeft het online magazine ook veel links naar concrete producten zodat je er als lezer ook daadwerkelijk mee aan de slag kan. 

Direct naar het magazine