Menu
22 mei 2024

Collaborative Workshops NWA-ORC call 2024; aanmelden nog mogelijk!

Onlangs heeft de eerste Collaborative Workshop voor de NWA-ORC call 2024 in de Jaarbeurs Utrecht plaatsgevonden. Voor deze call for proposals binnen de NWA-route ‘Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs’ met het thema ‘Versterken van sociale relaties tussen leerlingen op school, ter bevordering van hun mentale gezondheid‘ zijn negen initiatieven ingediend. Aanmelding voor de tweede Collaborative Workshop op woensdagmiddag 29 mei is nog mogelijk!

Tijdens de Collaborative Workshop op dinsdag 14 mei waren de indieners van de negen initiatieven aanwezig om te verkennen of onderzoeksideeën gecombineerd kunnen worden. Daarbij waren er diverse partijen vertegenwoordigd die werken met/voor de doelgroep jeugd en jongeren, en geïnteresseerd zijn in aansluiting bij de consortia van ingediende initiatieven. Na een introductie over de procedure van de call door Jean-Pierre Oudsen (NWA-ORC) en een toelichting van boegbeeld Bram Orobio de Castro op het thema van deze NWA-ORC call, hebben de deelnemers tijdens verschillende interactieve werkvormen kennis met zowel elkaar als de negen ingediende initiatieven kunnen maken.

Wil je een bijdrage leveren aan onderzoek binnen het thema van de NWA-ORC call 2024? Of ben je geïnteresseerd om samen te werken met of aan te sluiten bij een consortium?
Voor de tweede Collaborative Workshop op woensdagmiddag 29 mei kunnen onderwijsinstellingen en praktijkorganisaties zich via deze link aanmelden (en dan even naar beneden scrollen).

De negen ingediende initiatieven voor de NWA-ORC call 2024 zijn terug te vinden op deze webpagina van NWO. Meer informatie over het thema Versterken van sociale relaties tussen leerlingen op school, ter bevordering van hun mentale gezondheid voor deze NWA-ORC call 2024 is hier te lezen.

Veel dank aan Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor de organisatie van deze inspirerende middag en gezellige borrel ter afsluiting. We kijken uit naar het tweede deel van de Collaborative Workshop op woensdag 29 mei!