Menu
26 februari 2021

‘De specialist dichterbij’ verbindt wetenschap en praktijk

Wat werkt wel en wat werkt niet voor professionals om de zorg voor gezinnen met ernstige en langdurige problematiek te verbeteren? De wetenschap en praktijk vinden elkaar in het project ‘De specialist dichterbij’, bij Curium, Rivierduinen en de kenniswerkplaats SAMEN. 

AnneMarie Barnhorn-Bos, psycholoog Kind en Jeugd bij Rivierduinen en Laura Nooteboom, Senior Onderzoeker en Psycholoog bij Curium-LUMC en de kenniswerkplaats SAMEN bundelen hun krachten in het ZonMw-project De specialist dichterbij. 

Het doel van dit project is om professionals handvatten te geven voor een integrale aanpak. En zo de zorg voor gezinnen met ernstige en langdurige problematiek te verbeteren. 

In het onderzoek brengen ze samen met 4 integraal specialistische teams in kaart welke gezinnen zij ondersteunen en wat hierin goed, en minder goed werkt. De focus ligt op van- en met elkaar leren, tussen regio’s en organisaties. De samenwerking werkt als een vliegwiel, want ook andere partijen raken automatisch betrokken. Meerdere partijen delen hun kennis en zijn bereid om over de bestaande kaders heen te kijken; een stap vooruit!

Lees meer over dit onderzoek